Tarım Dairesi, tahıl arazi kontrollerinde fungal yaprak leke hastalıklarının tespit edildiğini belirterek, üreticileri uyardı.
Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada, daire mühendisleri tarafından yapılan tahıl arazi kontrollerinde, özellikle aşırı yağış almış bölgelerde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve aşırı neme bağlı olarak fungal yaprak leke hastalıkları tespit edildiği bildirildi.
İklim koşullarına bağlı olarak mevcut hastalıkların yayılması halinde, sap ve dane hasadında kayıplara yol açabileceği riski göz önünde bulundurulması istenen açıklamada, üreticilerin ekim yaptıkları tahıl alanlarını kontrol etmeleri ve ihtiyaç halinde uygun şartlarda gerekli ilaçlamaları yapmaları tavsiye edildi.
Açıklamada, üreticilerin, kullanılabilecek ilaçlarla ilgili bilgi almak için bölgelerindeki tarım dairelerine başvurabileceği kaydedildi.

SAYFALARTüm Sayfalar
1
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRESİNDE ACİL DURUMLARDA...
2
12 KİŞİ TABURCU EDİLDİ
3
1 ADET GİTAR VE BİR ADET TELEFON ŞARJ ALETİ ÇALAN...
4
14 BİN 380 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ
5
TÜP GAZ FİYATINA 5 TL İNDİRİM YAPILDI
6
ÇİĞ SÜT FİYATLARI DÜZENLENDİ
7
İTHAL 3, YERLİ 1 ÜRÜNDE LİMİT ÜSTÜ BİTKİ...
8
2 MİLYON TL'LİK BÜYÜK İKRAMİYE, "030936"...
9
6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
10
NET HOLDING, GİRNE'DEKİ LİMAN OTEL'İ...
SIRADAKİ HABER