(30-05-2022...MHA) 25.05.22 tarihinde saat 02.50 raddelerinde Gazimağusa’ da tartıştığı bir şahsın yüzüne bir kez yumruk atmak suretiyle burun kemiğinin kırılmasına neden olan U.T.K.T şikâyet üzerine 26.05.22 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış ve 27.05.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 30.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “vahim zarar” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru İbrahim Çangaroğlu, 25.05.22 tarihinde saat 02.50 raddelerinde Gazimağusa’ da, umumi bir yolda kaldırım üzerinde oyun yüzünden aralarında çıkan tartışma esnasında B.A isimli şahsın yüzüne bir kez yumruk vurmak suretiyle burun kemiğinin kırılmasına neden olan zanlının şikayet üzerine 26.05.22 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Suçunu kabul eden zanlı ile ilgili başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten tanık, ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla T.C vatandaşı olup KKTC de öğrenci statüsü ile bulunan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 13 bin T.L nakdi teminat ödemesi ve haftada 2 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)