12.12.20 tarihinde, saat 22.30 raddelerinde Gazimağusa’da bir öğrenci yurdunda 4 kişi arasında çıkan tartışma esnasında Nijerya uyruklu B.J.A‘nin yüzüne ve vücudunun muhtelif yerlerine elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ciddi şekilde darp edip burun kemiğinin kırılmasına neden olan Nijerya uyruklu H. A. A. (E-20) ayni gün tutuklanmış ve 13.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 16.11.20 tarihinde vahim zarar ve ciddi darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 45 gün‘ü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına yemin altında şahadet veren PM Gökhan Yıldırım olgularla ilgili bilgi aktardı. PM Yıldırım şahadetinde, 12.11.20 tarihinde bir öğrenci yurdunun 33 numaralı odası içerisinde aralarında çıkan tartışma esnasında zanlının elleri ve ayakları ile vücudunun muhtelif yerlerine vurmak suretiyle müştekiyi ciddi şekilde darp edip burun kemiğinin kırılmasına neden olduğunu söyledi.
Zanlının ayni gün tutuklandığını ve 13.11.20 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını belirten tanık polis, bugün itibarıyla zanlıya Vahim zarar ve kavga suçlarından dava tebliğ edildiğini, zanlının vahim zarar ithamını ret ederek kavga suçlamasını kabul ettiğini söyledi.
Nijerya uyruklu zanlının bir üniversite de öğrenci olarak kayıtlı olduğunu, ikamet izninin 14 gün sonra sona ereceğini, bu nedenle yasal statüsünün sona ereceğine dikkat çeken PM Yıldırım, zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 45 günü geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)