25.10.21 tarihinde kullanımlarındaki arabada ve ikametgahında kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 4 gr ağırlığında ve uyuşturucu madde içerdiğine inanılan MDMA türü hap bulunan Nijerya uyruklu E.-O. M. A., O. I. A. ve M. U. N. suç üstü hali gereği tutuklanarak uyuşturucu maddeler emare olarak zapt edildi.

Zanlılar bugün 26.10.21 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Erkan Çelik’ i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi doğrultusunda 25.10.21 tarihinde saat 16.45 raddelerinde Gazimağusa’ da Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde seyreden kiralık aracın tespit edilerek kontrol maksadıyla durdurulduğunu söyledi.

Zanlı 1 ve zanlı 2’ nin içerisinde bulunduğu kiralık aracın aramaya tabi tutulduğunu belirten tanık polis, arka sol yolcu koltuğu paspası üzerinde 2 ayrı siyah poşet içerisine sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 4 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlıların suç üstü hali gereği tutuklandıklarını söyledi.

Akabinde zanlı 2’ nin kalmakta olduğu bir apartmanın 37.ci dairesinde yapılan aramada yatak odasının komodin çekmecesinde aleminyum foile sarılı paketlenmiş vaziyette uyuşturucu ihtiva ettiğine inanılan açık mor renkte MDMA türü 10 adet hap bulunarak emare alındığına değinen tanık polis, zanlı 2 den yapılan soruşturmada bahse konu hapların kendisinin değil de zanlı 3’ e ait olduğu yönünde sözlü beyanı olduğunu söyledi.

Araç içerisinde bulunan Hint keneviri türü  uyuşturucu olduğuna inanılan 4 gr ağırlığındaki maddenin kendisine ait olduğu ve Geta diye bildiği bir şahıstan içmek için aldığı yönünde zanlı 1’ in polise gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık polis, aranmakta olan zanlı 3’ ün 26.10.21 tarihinde kendi isteği ile polise geldiğini ve tutuklandığını belirtti.

Emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini, alınması gereken ifadeler yanında zanlı 1’ in verdiği ifadenin teyit ve tekzibinin de yapılacak olmasına dikkat çeken tanık polis, tahkikatını sürdürebilmek maksadıyla zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polişsin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.