25.8.20 tarihinde saat 14.30 raddelerinde, Gazimağusa’ da Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından park halindeki aracında baygın vaziyette görülen U.Ö (E-32)’ ın üzerinde ve ikametgâhında yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 168 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde tütünle karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet ucu yanık sarma sigara bulunarak emare olarak alınıp suçüstü hali gereği tutuklanmıştı.
Zanlı 26.8.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Tutukluluk süresi dolan zanlı bugün 28.8.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı. Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Osman Üreten, zanlının 25.8.20 tarihinde Derinya bölgesinde park halindeki aracında baygın vaziyette tespit edildiğini söyledi. Zanlının sağ elinde tutmakta olduğu ve içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık ucu yanık sarma bir sigara bulunarak emare alındığını söyleyen PM Üreten, suçüstü hali zanlının tutuklandığını belirtti. Akabinde aracın çevresinde yapılan incelemede orada bulunan bir ağacın altında atılmış vaziyette bir sigara paketi içerisinde şeffaf naylon parçasına sarılı sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 3 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığına değinen PM Üreten,  araç içerisindeki aramada bulunan aynı marka sigara paketinin de emare alındığını söyledi.
Aynı gün mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında zanlının ikametgâhında ve huzurunda arama yapıldığını söyleyen PM Üreten,  mutfak odasındaki çöp bidonu içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 165 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirtti.

Zanlı bulunan maddenin kekik olduğunu iddia etti
Zanlının aynı gün polise gönüllü bir ifade verdiğini, tasarrufunda bulunan 3 gr uyuşturucu maddeyi yerde bulduğunu, içerisinden bir miktarı sigara içerisine koyup içtiğini, ikametgâhında bulunan 165 gr maddenin ise uyuşturucu değil kekik bitkisi olduğu beyanında bulunduğuna dikkat çeken PM Üreten, emarelerin tetkik ve incelenme maksadıyla Lefkoşa’ ya gönderildiğini belirtti.
Bugün itibarıyla devlet kimya laboratuvarından ve parmak izi şubesinden herhangi bir rapor temin edilemediğine dikkat çeken PM Üreten, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadenin de teyit ve tekzibi ile ilgili soruşturmanın sürmekte olduğunu söyledikten sonra zanlı aleyhine 8 gün ek tutukluluk emri verilmesi talebinde bulundu.
Savcı yardımcısı Hüseyin Eser’ in polisin talep ettiği süreyi 5 gün olarak sınırladıktan şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 5 gün süreyle poliste kalması yönünde emir verdi. Kıdemli yargıç Güzeler, avukatın talebi doğrultusunda zanlının ayrıca barış, ruh ve sinir hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesi direktifini verdi. (MHA)