18.11.20 tarihinde Gazimağusa’da, üzerinde ve aracında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 30 gr ağırlığında madde bulunan M. K.(E-29) suçüstü hali gereği tutuklanarak uyuşturucu madde emare olarak zapt edilmiş ve 19.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 20.11.20 tarihinde uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 5 gün ek tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Yusuf Karaoğulları yemin altında verdiği şahadette, olgularla ilgili anımsatmada bulundu. 18.11.20 tarihinde saat 21.00 sıralarında Işıklar sokak üzerinde zanlının EL 276 plaka numaralı araçla seyir halindeyken narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından durdurularak yoklamaya tabi tutulduğunu belirten tanık polis, yapılan aramada zanlının elinde ve koltuk altında naylon poşete sarılı sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 30 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.
Zanlının suçunu kabul ederek bahse konu maddeyi 16.11.20 tarihinde ismi ve soy ismi belli bir şahıs vasıtasıyla Türkiye‘den getirttiğini itiraf ederek gönüllü bir ifade verdiğine dikkat çeken tanık polis, emarelerin incelenmek üzere ilgili birimlere, zanlıya ait cep telefonunun da incelenmek üzere data inceleme şubesine gönderildiğini söyledi.
Aranmakta olan bir kişinin yanı sıra gerek emarelerle gerekse cep telefonu ile ilgili herhangi bir raporun temin edilemediğine dikkat çeken tanık polis, gönüllü ifadenin ise teyit ve tekzibinin tamamlanamadığına değindikten sonra zanlıya 5 gün ek tutukluluk süresi verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 5 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)