Yakın Doğu Üniversitesi tarafından inşaat edilen Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu gerçekleştirilen törenle Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğüne devri ve açılışı oldu.

Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra konuşmalara geçildi, Yakın Doğu oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Lefkoşa, İskele ve ardından da Gazimağusa'da inşaat edilen ilkokulların devlete armağan etmenin haklı gururunu yaşadığını dile getirdi.

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa'nın inşaatına 20 ay önce başlandığına işaret eden Günsel, ardından da Girne, Güzelyurt ve Lefke'de ilkokul yaptırılarak tüm ilçelerin tamamlanacağını söyledi.

15 Kasım'da cumhuriyetin ilanının yıldönümünde Yeni Boğaziçi kampüsünde yapılacak açılışlara da değinen Günsel, Yakın Doğu oluşumunun otomotiv sektöründe yaptığı dev yatırımlar halkında da bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, " vatan hayırseveri olmadan geleceğe taşınamaz" diyerek, İş adamı Suat Günsel'in ülkeye yaptığı yatırımları takdirle karşıladı.

Yapılan her yatırımın devletin gücünü ve motivasyonunu artırdığına işaret eden Çavuşoğlu, son 7 yılda ülkeye toplamda 10 okul kazandırıldığına işaret etti

Başbakan Ünal Üstel de törende yaptığı konuşmada, " 500 öğrenci kapasiteli bu güzel okulun açılışının gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Günsel ailesinin ülkenin gurur kaynağı olarak önde gelen iş insanlarının başında geldiğini belirten Başbakan, ailenin kazanımlarını ülkenin geleceği olan çocuklar için yatırım yapmasının önemine vurgu yaptı.

Ailenin otomobil sektöründe çığır açtığına da işaret eden Üstel, "yılmadan yatırımlar sürdükçe ülkemiz dünyada yerini alacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, Günsel araba projesini takdirle karşıladığını belirterek, " bu topraklarda verdiğimiz mücadelede halkın kurum ve kuruluşların neler başarabileceğinin tüm dünyanın görmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Akdeniz'deki hidro karbon araştırmalarına da değinen Tatar, Anavatan Türkiye tarafından desteklenen yeni siyasi anlayışa da değindi.

Bu çerçevede adada egemen eşit iki devlet çatısı altında anlaşma olabileceğini dile getiren Tatar, ülkede açılan her okulun önemine değinerek, " KKTC'nin eğitim adası olarak markalaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

Lefkoşa ve İskele'nin ardından bugün açılan üçüncü okulun hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, tüm öğretmenlerin bu güzel okulda en iyi şekilde çocuklara eğitim vereceğine inanç belirtti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirilerek, okul gezildi.