Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar başlatılan kitle toplantılarını dün akşam da sürdürdü.

Tatar, kitle toplantıları çerçevesinde Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran coşkulu bir kalabalıkla buluştu.

Başbakan Tatar, 20 yıldır siyasetin her kademesinde hizmet verdiğini anımsatarak, şimdi de partisinin kendisini cumhurbaşkanlığı görevine layık görülmesinin kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Tatar, UBP’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın özünün temsilcisi KKTC’nin sigortası olduğunu söyledi.

Başbakan  Ersin Tatar  şunları kaydetti:

“Bizim önceliklerimiz, niçin çaba gösterdiğimiz çok nettir. Biz Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşamasını, ileri gitmesini istiyoruz. Özgürlüğümüze, egemenliğimize sahip çıkıyoruz. Herkes Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakından izlemelidir. UBP olarak Anavatan Türkiye ile birlikte Kıbrıs Türk Halkı’nın denizlerdeki, göklerdeki haklarına da sahip çıkıyoruz. Bunlar çok önemlidir.”

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Tatar, yıllardır devam eden uzun süreçli federasyon görüşmeleri bulunduğuna işaret ederek, iki devlet yanında alternatiflerin de masada konuşulması gerektiğini söyledi.

Tatar, Türkiye’nin etkin fiili garantisi ile yan yana işbirliği içinde yaşayan iki devlet, Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğini tayin edebileceği egemen eşitlik temelinin önemli olduğunu ifade etti.

Tatar, Türkiye ile birlikte siyaset geliştirme, güçlü bir KKTC yaratma, büyük projelere imza atma ve Devlet için güvenli bir ortam yaratma adına cumhurbaşkanlığı makamının UBP’de olmasının önemini de vurguladı.

Varsa, parti içi dargınlıkların böylesi önemli bir cumhurbaşkanlığı yarışında bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen Başbakan Tatar, kendisinin UBP adına yarışta olduğunu belirtti ve birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Ersin Tatar, tüm örgütlerle gece gündüz çalışarak cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarına inanç belirterek, bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini, KKTC gerçeğini dünyaya anlatıp halkını en iyi şekilde dünyada temsil edeceğini söyledi.