15.10.20 tarihinde saat 18.00 ile 16.10.20 tarihi saat 00.35 raddelerinde Gazimağusa Derinya bölgesinde 14 yaşındaki öz kızına araç içerisinde cinsel tecavüzde bulunan baba O.D, kızı ile birlikte yarı çıplak halde Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı cürümleri önleme şubesi tarafından suçüstü tespit edilerek tutuklanmış ve aynı gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Toplumda büyük öfke ve tedirginlik uyandıran bu olayın zanlısı olan baba O.D, bugün 19.10.20 tarihinde yakın akraba ile cinsi münasebette bulunma, 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz, cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlamasıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı.

Öz kızını üç farklı yerde saatlerce alıkoydu.

Bugünkü duruşmada İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak ilk tanık olarak polis memuru Gökhan Kol’u şahadet vermek ve olguları aktarmak maksadıyla tanık kürsüsüne çağırdı. PM Kol yemin altında verdiği şahadette meselenin olguları ile ilgili mahkemeye bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. 15.10.20 tarihi saat 18.00 ile 16.10.20 tarihi saat 00.35 arasında Gazimağusa’da üç ayrı yerde öz kızına cinsel saldırıda bulunan zanlının aynı akşam saat 00.35 raddelerinde Derinya mandıralar bölgesinde özel aracı içerisinde devriye görevinde bulunan cürümleri önleme şubesi ekiplerince yarı çıplak halde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

Yapılan tahkikatta zanlının çamlık bölgesi, tır parkı ve Derinya bölgesi mandıralar bölgesinde şahsına ait Ford Fiesta marka araç içerisinde, öz kızına cinsel tecavüzde bulunmak suretiyle yakın akraba ile cinsi münasebet, 16 yaşından küçük kıza cinsel tecavüz, kızının göğüs ve edep yerlerini defalarca elleriyle okşamak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti.

Zanlı baba ifadesinde suçunu kısmen itiraf etti

Zanlının tutuklandıktan sonra işlemiş olduğu suçlarla ilgili kısmen itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğine değinen PM Kol, aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk temin edildiğini söyledi.

Temin dilen 3 günlük sürede yapılan tahkikat ile ilgili mahkemeye bilgi de veren PM Kol, olay mahallinde ve zanlıya ait araç içerisinde gerekli incelemelerde bulunduğunu, zanlı ile kızının olay esnasında giymekte oldukları elbiseler yanında birçok emtianın emare olarak alındığını ve incelenmeye gönderilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.

Zanlı ve kızının telefonlarına mahkeme emriyle el konuldu.

Zanlı ve kızına ait kullanımlarındaki cep telefonlarının incelenmek üzere mahkeme emriyle el konulduğunu ve polis genel müdürlüğüne gönderildiğini belirten PM Kol, mesele ile ilgili birçok ifade temin edildiğini, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibine başlandığını, olay günü zanlının kullandığı yol güzergâhı üzerindeki kamera görüntüleri ile ilgili incelemelerin devam edilmekte olduğunu söyledi. Mesele ile ilgili daha birçok ifade alınacağını, kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini ve cep telefonları ile ilgili alınacak raporların beklendiğine dikkat çeken PM Kol, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin de devam etmekte olduğuna işaret ettikten sonra tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 8 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Savcı Boşnak tanık polise, “zanlı kısmen itiraf etti” kelimesinden ne demek istediğini sordu.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak tanık polis memuruna şahadetinde değindiği “zanlı ifadesinde kısmen itiraf etti” cümlesinden ne denmek istediğini izah etmesini istedi. 

Zanlı kızına ait cep telefonundan ona içerikli videolar izletmiş

Savcının sorusu üzerine açıklamada bulunan PM Kol, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde, olay gecesi kızı ile birlikte gittiği çamlık bölgesinde kızının kullanımındaki telefonu alarak ona içerikli videolar açtığını, sonrasında gittikleri mandıralar bölgesinde kızının cinsel organı ile temas ettiğini ve kendi erkeklik organı ile oynadığı yönünde itirafta bulunduğunu söyledi. Bir başka soru üzerine cevap veren PM Kol, müşteki kızın doktor kontrolünden geçirildiğini, internet iletişimi ile ilgili inceleme başlatıldığını ve zanlı ile kızının cep telefonlarının mahkeme emriyle incelenmeye alındığını belirtti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, olayın toplumda büyük infiale neden olduğunu ve bu gibi suçlarda son zamanlarda artış görüldüğüne dikkat çektikten sonra polisin tahkikatını salimen yürütebilmesini sağlamak maksadıyla zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)