Mağusa’da kendilerini cep telefonu ile aradığı gerekçesiyle Joseph Afegbai Shaibu’yu ciddi şekilde darp eden zanlı Idowu Lucky Idiaghe ile Etinosa Kelvin Egheriamwwenrua’nın ardından aranan zanlı Efosa Imadonmwiniy de tespit edilerek tutuklandı. “Ciddi darp” meselesi ile ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Imadonmwiniy aleyhine 1 günlük tutukluluk süresi temin edilirken, Shaibu’yu ciddi şekilde darp eden dördüncü zanlı ise her yerde aranıyor.

Suçunu kabul etti

Meselenin tahkikat memuru Salih Fidan Ersan, zanlı Efosa Imadonmwiniy’in 8 Temmuz tarihinde yanındaki Idowu Lucky Idiaghe, Etinosa Kelvin Egheriamwwenrua ve henüz tespit edilemeyen bir zanlı ile birlikte kendilerini telefonla aradığı gerekçesiyle Joseph Afegbai Shaibu’yu iş yeri içerisinde ve önünde ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. Olaydan kısa bir süre sonra cep telefonunun olmadığını fark eden müşteki Shaibu’nun polise gelerek şikayette bulunduğunu belirten Ersan, mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söyledi. Ersan, zanlı Idiaghe ile Egheriamwwenrua’nın 9 Temmuz tarihinde tespit edilerek 10 Temmuz tarihinde mahkemeye çıkarıldıklarını anımsatan Ersan, zanlı Imadonmwiniy’in ise 11 Temmuz tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak müştekinin kayıp olan cep telefonunun ve bir kişinin daha arandığını belirten Ersan, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Efosa Imadonmwiniy’in tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

KAYNAK: Yeni Bakış