Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, 15 gün önce yaptığı testin negatif olması sonucu hasta refakatçi olarak hastanede bulunan şahsın hastane dışına çıkmaması gerektiği bilmesi halinde sürekli şekilde hastaneden evine gidip geldiği ve ailesinde birisinin temaslısı olduğunu bildiği halde yine de evine gidip geldiği gelen bilgiler arasında.

Bu refakatçi şahısın daha sonra yapılan testi POZİTİF çıkınca ortalık karıştı. Şahısın ailesinden birinin temaslı pozitif olduğu açıklandıktan sonra yeniden test yaptıran şahısın bu kez testi pozitif çıktı.

Dün akşam saat 23:30 sularında Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde haraketli saatler yaşanmasına sebep oldu.

Temaslı refakatçi ve aynı zamanda hasta yakını da olan şahıs aynı odada yatan başka hasta ve yakını da bulunması nedeniyle onun yanında yatan hasta ve onun refakatçısı de apar topar başka bir odaya alınarak PCR testleri yapıldı, temaslının temaslısı olarak testleri yapılan şahısların test sonuçları bekleniyor.

Olayın patlak vermesi üzerine hastane yönetiminin aldığı kararla ameliyat sonrası istirahatte bulunan hastalar ve hasta yakınları apar topar karantinaya alındı. Taburcu olmayı beklerken odayı paylaştığı hastanın yakını yüzünden taburcu olamayan hasta ve hasta yakınları sitemlerini dile getirdi. (MHA)