(27-05-2022...MHA) 18.05.22 tarihinde saat 05.30 raddelerinde, Gazimağusa’ da narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı yapılan aramada, ikametgahlarında kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde ve uyuşturucu madde bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği tutuklanan M.M. ve A.D. ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün, 20.05.22 tarihinde ise 7 gün olmak üzere toplam 9’ ar gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar bugün 27.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde, ateşli silah ve patlayıcı madde” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. Tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkanları bulunmayan zanlıların ileride yargılanmak üzere 3 ay’ ı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmeleri yönündeki iddia makamı talebine avukatların itirazda bulunması ve zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmaları talebi üzerine mahkeme duruşma yapılmasına karar verdi.

Başlatılan duruşma esnasında zanlı 1’ in fenalaşarak baygınlık geçirmesi ve çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılması neticesinde meselenin duruşmasına pazartesi gün devam edilmek üzere yargıç tarafından tehir edildi.(MHA)