TIP-İŞ Başkanı Varış, mevcut sağlık sistemimizin salgın durumuna hazır olmadığını, tıbbi envanter ile hizmet şemaları dahil pek çok bilgiden de yoksun olduklarını iddia etti.TIP-İŞ Başkanı Ahmet Varış, mevcut sağlık sistemimizin salgın durumuna hazır olmadığını, tıbbi envanter ile hizmet şemaları dahil pek çok bilgiden de yoksun olduklarını iddia etti.

Yeni açılımlar ve sağlık sistemine dair değerlendirmeler yapan TIP-İŞ Başkanı Varış, kontrollü açılmayı tüm kesinler gibi kendilerinin de savunduklarını ancak geride kalan üç ay boyunca hazırlık yapılamadığını savundu.

Bakanlık bünyesindeki komiteye dair ise Başkan Varış “Bakanlar kurulunun alacağı siyasi kararları bu komiteye aldırırlarsa toplum sağlığı risk altında kalır. Komite başkanı müsteşardır. Siyasi atama… Diğerleri, müdürler var. Tamamı siyasi atama… Günün sonunda istemin yasal mevzuata oturması lazım ama yasal olması demek bilimseldir demek değil” diye konuştu.

BRT ekranlarında Not Defteri programında Aslı Elder'in sorularını yanıtlayan Ahmet Varış “Kontrollü açılmayı tüm kesimler savunuyor. Kapanmamızın sebebi, ülkemizi mücadeleye hazır hale getirmekti. Henüz hala pandemi hastanesi belirlenemedi. Bir tomografi cihazı bile alınmadan, (doktorlara yönelik) yeterli koruyucu envanter belirsizken, bu soru sorulduğu zaman bize ‘yarın şu-bu gelecek deniyor. Neyin, ne kadar geldiğini bilmiyoruz. Envanteri bilmiyoruz. Hizmet şemaları da sıkıntılı… Bunların dört aylık sürede hazırlanması gerekirdi. Sağlık sistemimiz ciddi bir salgına hazır değil” ifadelerini kullandı.

K:KP