Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’nın bu zor günlerde bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu, insanların dayanışmasını ve kaynaşmasını artıracak çalışmalar yapmak gerektiğini ifade ederek, pandeminin sağlık sorunu olmasının yanında toplumda travmalar da yarattığını, ekonomik sorunlar yaşattığını, ayrıca dövizle ilgili sıkıntılar da yaşandığını söyledi. Başkan İsmail Arter, bu konularda sivil toplum örgütlerine görev düştüğünü, toplumun sosyal yapısının olumsuz etkilenmesi, aileye, ve çocuklara etki etmesi gibi sorunlar ortaya çıktığını, zaman içinde bu tür sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Toplumsal Gelişim Hareketi Derneği Başkanı Sibel Dinçyürek, TOGEH’in yeni bir dernek olmasına rağmen ülkemizde yenilikleri ve ilkleri başarmış bir dernek olduğunu, dernekte gönüllülük esasına göre çalıştıklarını söyledi. Pandemide dernek faaliyetlerini pandemi şartlarına göre düzenlediklerini, olumsuz etkilenme durumlarında ülke insanının kaygılarını yine hem kaynaşarak hem çözüm önerileri yaparak çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Dinçyürek, derneklerinin siyasi bir dernek olmadığı için bir süredir faaliyetlerini durdurduklarını, yeni dönemde bir takım projeleri olduğunu, bu projelerde en büyük zenginliklerinin üyelerinin çeşitliliği olduğunu, sosyal hizmetler, psikologlar, eğitim kurumlarında çalışan üyeleri olduğunu ifade etti. Dinçyürek, derneğin kararlarının katılımcı, çoğulcu ve demokratik bir şekilde alındığını, projelerin insan odaklı olarak yaptıklarını söyleedi. Dinçyürek, her projelerinde hem finansal hem insan kaynakları olarak derneklerine destek olduğunu ifade ettiği Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti. Dinçyürek, projelerinden birinin Seracı Kadınlar Projesi olduğunu, kadınları ziyaret ederek hem onları tanıtmak hem de o işle uğraşan güçlü kadınların yaşadığı zorlukları tespit edip onların yanlarında olduklarını göstereceklerini, bireylerin bu konudaki farkındalığı artıracaklarını söyledi.

TOGEH Derneği Koordinatörü Enes Obuz ise, Başkan İsmail Arter’e kendilerine fırsatlar sunduğu için teşekkür etti. Obuz, Covid süresince yaptıkları çalışmalarda ana problemin meslek ve motivasyon konusunda olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, meslek ve motivasyon projesini geliştirdiklerini, mesleki açıdan sorunların ve aile içinde psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sorunlar olduğu sonucuna vardıklarını söyledi. Projede meslek gruplarını ziyaret ederek çözebilecekleri acil ihtiyaçları çözeceklerini, projenin ev yaşantıları ve çocukları ile geçirecekleri vakitleri ve mesleklerine dair motivasyonun artırılması, çalıştıkları kuruma aidiyetlerinin artırılması gibi konuları kapsadığını söyledi. Obuz, 112 Acil Servis çalışanları ile başlayacakları projenin, farklı meslek grupları ile devam edeceği bilgisini verdi.