Polis genel müdürlüğüne bağlı Gazimağusa Narkotik ve kaçakçılığı önleme şube müdürlüğünce 10.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da düzenlenen ve Kafes operasyonu olarak isimlendirilen operasyonda ikametgahının dışındaki tavşan kümesinde kanunsuz Bonzai (sentetik cannabinoid) türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 65 Gr. ağırlığında madde bulunan A.Y. suçüstü hali gereği tutuklandı ve bulunan maddelere emare olarak el konuldu.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında bir gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Erkan Çelik’ i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi doğrultusunda 10.08.22 tarihinde Gazimağusa ’da mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında zanlının ikametgahında ve huzurunda bir polis ekibiyle arama gerçekleştirildiğini söyledi. Arama esnasında ikametgahın dışında bulunan ve içerisinde tavşan ile güvercin bulunan bir kümes içerisinde yapılan aramada bloklar altında naylon poşet içerisinde şeffaf naylon parçasına sarılı Bonzai (sentetik cannabinoid) türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 65 Gr. ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti.

Zanlının mesele ile ilgili itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık, emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini, henüz bir rapor temin edilemediğini, alınması gereken ifadeler yanında aranmakta olan 1 şahsın olduğuna dikkat çektikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, polisin talebini adil ve uygun bularak zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)