(25-05-2022...MHA) Öğrenci olarak gelmesine rağmen yasal işlemlerini yapmayıp 30.09.2-21 tarihinden itibaren kaçak duruma düşüp KKTC’de izinsiz ikamet etmeye başlayan ve 24.05.2022 tarihinde yapılan muhaceret kontrolünde bu durumu tespit edilen O.Ü, polis tarafından tutuklandı.

Zanlı bugün 25.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “izinsiz ikamet” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere bayan polis memuru Sinem Özdamar’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 24.05.22 tarihinde bir mesele ile ilgili yapılan muhaceret kontrolde zanlının öğrenci statüsü ile ilgili KKTC’ye geldiğini ve yasal işlemlerini yaptırmaması sonucunda 30.09.2021 tarihinden itibaren KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edilmesiyle tutuklandığını belirtti.

Zanlının ihraç edilmesiyle ilgili gerekli çalışma ve yazışmalarının başlatıldığına dikkat çeken tanık, serbest kalması halinde ayni suçu işlemeye devam edecek olması nedeniyle zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)