CTP Parti Meclisi 4 partinin bir koalisyon hükümeti kurması konusunu oy birliği ile onayladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman parti meclisinin bu kararı almasının ardından yaptığı açıklamada HP ve TDP'nin de yetkili organlarında koalisyon hükümeti konusunda karar almasının ardından dörtlü bir koalisyon hükümeti kurma noktasına geleceklerini söyledi.

Erhürman DP Parti Meclisi'nin dörtlü koalisyon hükümetinden yana karar almasının ardından büyük bir olasılıkla UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün görevi Cumhurbaşkanına iade etmesinin gündeme geleceğine işaret ederek, "Yetkinin iade edilmesi sonrasında Cumhurbaşkanı'nın yetkiyi bize vermesi halinde kısa bir sürede dörtlü koallisyon hükümetini kurabileceklerini" söyledi.

HP Parti Meclisi toplantısının devam ettiğini, TDP'nin de yarın toplanacağını anlatan Erhürman, hükümeti yetkiyi aldıktan kısa bir süre sonra kuracaklarını zaten ülkenin yeterince zaman kaybettiğini belirtti.

Dörtlü koalisyon hükümeti modelinin ülke için bir ilk olacağına vurgu yapan Erhürman, herkesi kucaklayacak, demokrasi ve hukuku öne çıkaracak bir hükümet kurmayı hedeflediklediklerini kaydetti.

Hangi bakanlığın hangi partide olacağının bir önemi olmadığının da altını çizen Erhürman, hükümetin varılacak uzlaşma ile ilkeler çerçevesinde kurulacak bir hükümet olacağını ve bütünlüklü bir anlayış içerisinde hareket edileceğini anlattı.