(19-08-2022…MHA)

13.08.22 tarihinde Gazimağusa’da İsmet İnönü Caddesi üzerinde cep telefonu satışı yapan bir iş yerinden 1650 dolar kıymetinde Samsung S.21 ultra marka cep telefonu sirkat eden Sri Lanka uyruklu S.R, şikâyet üzerine 16.08.22 tarihinde tespit edilerek alıkonmuş ve ikametgahında yapılan aramada bahse konu cep telefonu bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği tutuklanmış ve 17.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “sirkat ve KKTC de izinsiz ikamet” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Hasan Tanyeri, 13.08.22 tarihinde saat 10.30 raddelerinde, Gazimağusa’ da İsmet İnönü bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve S.Ö isimli şahsa ait cep telefonu satışının yapıldığı işyerine müşteri olarak giren zanlının satış için çekmeceli camlı dolap içerisinde muhafaza edilen 1 adet Samsung S.21 ultra model cep telefonunu muhafaza edildiği kutusu ile birlikte sirkat ettiğini söyledi.

Güvenlik kameralarından tespit edilen zanlının 16.08.22 tarihinde tespit edilerek tasarrufunda bulundurduğu sirkat etmiş olduğu cep telefonunun bulunarak emare alındıktan sonra tutuklandığını belirten tanık, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 30.09.21 tarihinden itibaren KKTC’ de izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğine dikkat çekti.

Bugün itibariyle zanlıya işlemiş olduğu suçla ilgili okunan yazılı dava tebliğine zanlının kabul yönünde cevap verdiğine değinen tanık, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının 1 ay süreyle merkezi ceza evine gönderilmesi talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, işlediği suça ilaveten KKTC’ de yasal hakkı olmadan izinsiz ikamet etmekte olan zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her ne şartlarda olursa olsun 1 ay’ ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)