Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Meclis Üyeleri ve sektörde faaliyet gösteren başarılı girişimcilerin de içerisinde yer aldığı iş insanlarından oluşan ve kısa bir süre önce kurulan KTTO Kadın Girişimciler Komitesi, Meryem Çerkez Gürtunç başkanlığında faaliyetlerine başladı. 
KTTO’dan yapılan açıklamaya göre, Komite, kadını hayatın her alanında destekleyerek, kadının özellikle iş dünyasındaki statüsünü, bilincini ve üretkenliğini geliştirmek, ülke ekonomisine katkısını sağlamlaştırmak için faaliyetlerde bulunmayı ve bu hedefleri içeren faaliyetleri desteklemeyi amaçlıyor. 
Komite Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç, kadının iş dünyasındaki konumunu yücelten ve ona değer katan, bu hedefler doğrultusunda yaratıcı ve “inovatif” fikirler ortaya koyan “vizyoner” bir kuruluş olma amacında olduklarını belirtti. 
“ÜLKEMİZDE KADIN POLİTİKALARININ GELİŞTİRİLMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEK, YÖN VERMEK ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR”
Gürtunç, “Kadının toplumdaki sosyal, siyasi ve ekonomik statüsünü iyileştirici çalışmalar yapmak ve kadının iş dünyasındaki görünürlüğünün ve etkinliğinin artırılması odağı ile çalışmalarımızı yürütürken, ülkemizde kadın politikalarının geliştirilmesine öncülük etmek, yön vermek de önceliğimiz olacaktır. Bu bağlamda amaçları kadın çalışmaları olan dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlar ile dayanışma içerisinde bir güç birliği yaratmanın öneminin farkındayız. Bu yönde de kısa süre içerisinde adımlar atacağız” dedi. 
Komitenin kurumsallaşması yönünde de ciddi adımlar atmaya başladıklarını ifade eden Gürtunç, bu amaçla Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII projesine yapmış oldukları başvurunun ilk aşamasının kabul edildiğini ve proje kapsamında eğitimler verilmesi ve istihdam alanındaki istatistiki verilerin derlenmesi gibi faaliyetlerinin olacağını söyledi. 
Gürtunç, Komite’ye tüm iş dünyasından etkin katılım sağlamasının önem arz ettiğini belirterek, girişimciliğin ülkede tanıtılması, yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi için gönüllü olarak çalışmak isteyen tüm iş insanlarına işbirliği çağrısı yaptı.