Sağlık Bakanı Ali Pilli, Korona Virüsü’ne karşı gerekli tedbirlerin alınmakta olduğunu, havalimanı girişlerinde termal kamera ve izolasyon odası kurduklarını ve hastane bünyesinde ayrı bir karantina servisi kurulması için çalışmalara başlattıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nda, korona virüsüne karşı alınabilecek önlemler konusunda Pilli başkanlığında toplantı yapıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı, Bulaşıcı Hastalıkların Yasası kapsamında ilgili tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

“DÜNYAYA YAYILMAYA BAŞLADIĞI ANDAN İTİBAREN TAKİP EDİYORUZ"

Sağlık Bakanı Ali Pilli, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, korona virüsünün Çin’den dünyada yayılmaya başladığı andan itibaren takip ettiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Pilli, “Halkımız rahat olsun. Şu an havalimanı girişlerinde termal kamera ve izolasyon odası kurduk. Oradan gelebilecek hastaları alıp hastanemizde karantinaya alabileceğiz, bunun için hastane bünyesinde ayrı bir karantina servisi kurulması için çalışmalara başladık. Olası bir salgında halkımız rahat olsun gerekli tedbirleri aldık yol haritamızı belirledik” dedi.

“BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR ETMEYİNİZ”

Ali Pilli, sosyal medyada konuyla ilgili birçok bilgi kirliliği olduğuna da işaret ederek, halkın bu tür bilgilere itibar etmemesini Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara önem vermesini istedi. Sağlık Bakan Pilli, Güney’den geçişlerle ilgili de neler yapılabileceğinin toplantıda tartışılacağını ancak hem Güney Kıbrıs’ın, hem de Türkiye’nin virüsle ilgili önlemler aldıklarını belirterek” Hem Türkiye üzerinden, hem Güney’den de bir süzgeç vardır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYE BİR KARANTİNA HASTANESİ İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Uzakdoğu’dan gelen turistler üzerinde de bir sorgulama yapılacağını ifade eden Pilli, Lokmacı Sınır Kapısı’na da bir termal kamera konulması yönünde düşünceleri olduğunu belirtti. Virüsün daha çok yeni olduğunu ve kuluçka süresinin de bilinmediğine işaret eden Bakan Pilli, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile iletişim içerisinde olduklarını, gerekli tüm malzemelerin Türkiye’den getirilmeye devam ettiğini ifade etti. Bu tip salgınların belli yıllarda dünyanın değişik yerlerinde ortaya çıktığına dikkat çeken Bakan Pilli, böyle durumlar için kalıcı çözümler üretmek adına ileride ülkeye bir karantina hastanesi inşa etmek istediklerini de söyledi.