Girne’de “Suç gelirlerinin aklanması ve suç gelirleri aklanması için gizli ittifak” suçlamasından tutuklanan Kıbrıslı Türk Müzisyen Genco Ecer, Ahmet Saldam, Emre Doyan ve Zamig Zeynalov’un, KKTC’de kara para aklama teşebbüsünde bulundukları ancak yakalandıkları belirtildi. Dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar soruşturmaya etki etme olasılıkları kalmaması nedeniyle teminatla serbest bırakıldı.

Kıbrıslı Türk Müzisyen Genco Ecer, Ahmet Saldam, Emre Doyan ve Zamig Zeynalov, suç gelirlerinin aklanması ve suç gelirleri aklanması için gizli ittifak suçlaması ile dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Genco Ecer ve Ahmet Saldam’ın, Almanya’da bir şirkete Girne’de 4 Milyon Euro karşılığında arsa satmak için gizli plan yaptıkları iddia edilirken, Ecer ve Saldam’ın komisyoncu olarak buldukları iki kişinin aracılığı ile Alman şirketinden 2 Milyon Euro parayı temin ettikleri belirtildi. 2 Milyon Euro parayı bir şahıs alarak kayıplara karışırken, zanlıların Girne’de kaldıkları bir otelin kasasına yerleştirilen 110 Bin Euro’nun suçla bağlantılı olan 1 kişi tarafından çalındığı kaydedildi.

SUÇLA BAĞLANTILI OLAN KİŞİ ARANIYOR…
Tahkikatı yürüten polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların tutuklu bulunduğu sürede, 12 kişinin ifadesinin alındığını, suçla bağlantılı olup kasada bulunan 110 bin Euro parayı çalıp kaçan 1 kişinin arandığını söyledi.
Özmüezzin, zanlıların cep telefonunda Istanbul Ümraniye Vakıf Bank şubesinden Güzelyurt Ziraat Bankası zanlı Ahmet Saldam adına 1 Milyon 890 Euro hesap cvsi tespit edildiğini belirtti.

Yürütülen soruşturmada, böyle bir paranın transfer veya yatırım olmadığını ifade eden polis, zanlıların KKTC’ye kara para aklama teşebbüsünde bulunduklarını ancak yakaladıklarını söyledi.

POLİS INTERPOL’E YAZDI…

Suça konu Alman Şirketin faaliyette olup olmadığının araştırılması için Interpole yazı yazıldığını kaydetti.

Polis soruşturmanın tamamlandığını kaydederek, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme Ahmet Saldam, Genco Ecer ve  Zamig Zeynalov’un yurt dışına çıkışını yasaklayarak, her birine 200 er bin KKTC vatandaşı kefil ve 20 şer bin TL nakit ödemesine, zanlı Emre Doyan’ın ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin 200 bin TL kefalet imza etmesine karar verdi.