26.11.2019 tarihinde saat 1200 raddelerinde, Yeni Boğaziçi köyü içerisinde anayolda GN 296 plaka nolu aracı ile seyreden H.H.H’ in aracında ve üzerinde yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeler bulunarak emare alınmış ve zanlı tutuklanmıştı.
Zanlı bugün 29.11.19 tarihinde teminat maksatları bakımından yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına yemin altında şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlının tasarrufunda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine zanlının ayni gün Yeni Boğaziçi köy meydanına yakın bir yerde GN 296 plakalı aracı ile seyrederken tespit edilerek durdurulduğunu aktardı.

İlk etapta zanlının üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu hırkanın sol cebinde beyaz bir poşet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 8 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını belirten Yıldırım, araç içerisinde de arama gerçekleştirildiğini söyledi. Araç içerisinde yapılan aramada şoför koltuğunun altında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine inanılan tütünle karışık ucu yanık 2 adet sarma sigara ve paspas üzerine dökülmüş 1 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeler bulunduğuna ve emare alındığına değinen Yıldırım zanlının tutuklandığını belirtti.
Aynı gün mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında zanlının huzurunda Mormenekşe köyünde bulunan ikametgâhında arama yapıldığını söyleyen Yıldırım yatak odasındaki komodin üzerindeki kül tablasında, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık ucu yanık sarma sigara bulunarak emare alındığını aktardı.

Devam eden aramada ikametgâhın dış duvarı yanında bulunan çöp bidonunda içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 7 adet sarma sigara bulunarak emare alındığına değinen Yıldırım, zanlının beyanı doğrultusunda çöp bidonunda bulunan ve almış olduğu uyuşturucu maddeleri ihtiva eden şeffaf naylon paketin de emare olarak alındığını belirtti.

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade vererek suçunu kabul ettiğini, konu uyuşturucu maddeleri 23.11.19 tarihinde ismini ve soy ismini verdiği bir şahıstan 450 TL karşılığı 9 gr olarak aldığını belirten Yıldırım, emarelerle ilgili analiz raporunun da temin edildiğini ve emarelerin 5.311 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduklarının belirlendiğini söyledi. Analiz sonucu 10 adet sarma sigaranın da sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine değinen Yıldırım zanlıya 9 gr Sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf suçlamasıyla yazılı dava tebliğ edildiğini söyledi.

Yazılı dava tebliğine kabul cevabı veren zanlının 2004 ve 2005 yıllarında benzeri suçtan sabıkası olduğunu, 2018 yılında ise benzeri suçtan dosyası bulunduğunu ve denetimli serbestlik yasasından faydalanmayı bekleyen zanlının bu şansını kaybettiğini belirten Yıldırım, suç işlemeye meyilli zanlının davası görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 2 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti. (MHA)