Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği, önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları ancak en üst düzeyde kararlılıkla, multidisipliner ve sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alındığı takdirde fayda sağlayacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği Başkanı Fatma Çamlıköylü, 26 Haziran  Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu kullanımının, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
Çamlıköylü, uyuşturucu kullanımına bağlı zararların, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık sorunlarından ibaret olmadığını, kişinin bireysel sağlığını bozmakla birlikte çoğu zaman onun ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Çamlıköylü “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları ancak en üst düzeyde kararlılıkla, multidisipliner ve sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alındığı takdirde fayda sağlayacaktır. Kıbrıs Türk Yeşilay’ı olarak geçtiğimiz yıl;  genç donanımlı bir kadroyla; insanımızın ücretsiz ve yüz yüze danışmanlık hizmeti alabileceği Kıbrıs YEDAM’ı hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Çamlıköylü, Birleşmiş Milletler’in bu uluslararası günde; ‘’doğru bilgilenme daha iyi iyileşme’’ temasıyla; dünyadaki uyuşturucu ile mücadelenin yanlış ve eksik bilgilendirmeyle dezenformasyona uğradığı nedeniyle bireylerin bu konuda doğru bilgilendirilip farkındalık geliştirerek mücadeleyi güçlendirmesi gerektiğini hatırlattığını belirtti.
Çamlıköylü, Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği olarak  sahadaki her türlü iş birliğinin öneminden yola çıkarak; Kıbrıs Türk Barolar Birliği-Kum Zambakları Proje Gurubuyla, bağımlılığa ilişkin bir medya kampanyası hazırladıklarını ifade etti.