26.11.2019 tarihinde saat 1200 raddelerinde, Yeni Boğaziçi köyü içerisinde anayolda GN 296 plaka nolu aracı ile seyreden H.H.H’in aracında ve üzerinde yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeler bulunarak emare alınmış ve zanlı tutuklanmıştı.

Zanlı bugün ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına hazır bulunan savcı Hasan Boşnak ilk tanık olarak meselenin tahkikatını yapan polis memuru Gökhan Yıldırım’ ı dinletti. Yıldırım yemin altında verdiği şahadetinde, 26.11.19 tarihinde zanlının tasarrufunda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tasarruf ettiğine dair alınan bilgi üzerine zanlının ayni gün Yeni Boğaziçi köy meydanına yakın bir yerde GN 296 plakalı aracı ile seyrederken tespit edilerek durdurulduğunu aktardı.

İlk etapta zanlının üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu hırkanın sol cebinde beyaz bir poşet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 8 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını belirtti.

Yıldırım şahadetine devamla, zanlının huzurunda aracında yapılan aramada, şoför koltuğunun altında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine inanılan tütünle karışık ucu yanık 2 adet sarma sigara ve paspas üzerine dökülmüş 1 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeler bulunarak emare alındığını söyledi.

Aynı gün mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında zanlının huzurunda Mormenekşe köyünde bulunan ikametgâhında arama yapıldığını belirten Yıldırım yatak odasındaki komodin üzerindeki kül tablasında, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık ucu yanık sarma sigara bulunarak emare alındığını aktardı.

Devam eden aramada ikametgâhın dış duvarı yanında bulunan çöp bidonunda içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 7 adet sarma sigara bulunarak emare alındığına değinen Yıldırım, zanlının beyanı doğrultusunda çöp bidonunda bulunan ve almış olduğu uyuşturucu maddeleri ihtiva eden şeffaf naylon paketin de emare olarak alındığını belirtti.

Zanlı tutuklandıktan sonra gönüllü bir ifade vererek suçunu itiraf ettiğine değinen Yıldırım bu ifadenin henüz teyit ve tekzibinin yapılamadığını söyledi. Emare alınan uyuşturucu maddeler ile ilgili Devlet kimya laboratuvarından analiz raporu gelmediğine değinen Yıldırım uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği eşyalar ile ilgili parmak izi raporunun da gelmediğine vurgu yaptıktan sonra zanlı aleyhine tahkikat amaçlı 2 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)