18.11.20 tarihinde Gazimağusa’da, üzerinde ve aracında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 30 gr ağırlığında madde bulunan M. K. (E-29) suçüstü hali gereği tutuklanarak uyuşturucu madde emare olarak zapt edildi.
Zanlı bugün 19.11.20 tarihinde uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında bir gün tutukluluk emri alındı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Cüneyt Arkın yemin altında verdiği şahadette, olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. PM Arkın şahadetinde alınan bilgi üzerine 18.11.20 tarihinde saat 21.00 sıralarında Işıklar sokak üzerinde EL 276 plaka numaralı araçla seyir halinde seyreden zanlının narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından durdurularak yoklamaya tabi tutulduğunu söyledi.
Zanlının araç içerisinde sağ elinde naylon poşet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve tutuklandığını belirten tanık polis, sürdürülen aramada sol koltuk altında gizlenmiş vaziyette sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 25 gr ağırlığında maddenin de bulunarak emare alındığını söyledi.
Zanlının gönüllü ifade verdiğini, bahse konu uyuşturucu maddeyi 16.11.20 tarihinde isim ve soy ismi belli bir şahıs vasıtasıyla Türkiye’den getirttiğini itiraf ettiğine dikkat çeken tanık polis, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yapılmadığını, emare uyuşturucu madde ve materyallerin uzmana gönderileceğini, ayrıca el konulan cep telefonunun incelenmek üzere Data şubesine gönderileceğini söyledi.
İsmi belli olan şahsın tutuklanması için aleyhinde derdest emri çıkarıldığını ve aranmakta olduğunu belirten tanık polis, tahkikatını sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine bir gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)