Antik Mağusa Vakfı Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Başkan İsmail Arter'i ziyaret etti.  Gazimağusa Milletvekili ve aynı zamanda Vakfın Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyarette Başkan İsmail Arter’e projeleri hakkında bilgi verdi.
Gazimağusa Milletvekili ve Dernek Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay konuşmasında, Vakıf olarak pandemiden dolayı ara verdikleri projelerine devam ettiklerini ifade ederek, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının güçlendirilmesi projelerinin olduğunu, kadınların hem üretimde daha fazla yer alabilmesi hem ürettikleri el işlerinin pazarlanması için atölyeler kurduklarını ifade etti. Kadınların üretim yaptığını ancak pazarlama noktasında sıkıntı olduğunu belirten Canaltay, vakıf olarak hem kadınların piyasada değer bulacak üretimler yapabilmesi hem de dijital pazarlama konusunda yardımcı olmak istediklerini ifade etti. Palm Beach bölgesinde stand kurulması talepleri olduğunu, dolayısıyla kadınların ürünlerini pazarlama şansı olacağını ifade eden Canaltay,  kültürümüzün çağdaşlaşması, birçok ürünümüzün çağa uyum sağlaması için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Canaltay ayrıca, birçok uygarlığın geçtiği tarihi suriçinin birçok tarihi ismi de barındırdığını ifade ederek, hem tarihimizin gençlere öğretilmesi hem yaşatılması için suriçine Kıbrıs’ın fethinde Başkomutan olan Lala Mustafa Paşa’nın heykelini yapmak istediklerini söyledi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, sivil toplum örgütlerinin belediyenin yaptığı projelere destek vermesinin belediyenin önünü açtığını ifade ederek, Belediyenin de suriçi için bazı projelerinin olduğunu söyledi. Mağusa suriçinin canlanması ve emek veren kadınlarımızın emeklerinin karşılığını alması için düşünülen projenin güzel bir proje olduğunu ifade eden Başkan Arter, 9 bin öğrencinin gitmesi ve otellerin boşalmasından dolayı ekonomik daralma yaşandığını söyledi. Başkan İsmail Arter, yaşanan sıkıntılı dönemden dolayı suriçinin canlandırılmasında en başa dönüldüğünü, bundan dolayı projenin gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. (MHA)