Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Elektrik Kurumunu yüksek faiz yükünden kurtararak, 13 milyon Tl tasarruf sağlayacaklarını belirtti.

Kurumdaki bir aylık maaş giderinin yaklaşık 13 milyon Tl olduğunu kaydeden Bakan Taçoy, 2020’de 250 milyon Tl’lik yatırım yapılacağını açıkladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, elektrik ve Kıb-Tek’le ilgili yazılı açıklama yaptı.

“Kış ayları, öyle bir geldi ki; soğuğu iliklerimize kadar hissettik” diyen Taçoy, geçen  yıl 330 megawata kadar çıkan peak’in, bu yıl 300 megawatta kadar çıktığını; Kurum 300 megawatt üzerinde enerji satarken, bu yıl itibarı ile talepte bir düşüş gerçekleştiğini belirtti.


“VATANDAŞI ENERJİ FİYATLARININ ETKİSİNDEN KURTARMAK İSTİYORUM”

Çeşitli kalemlerde bir denge sağlayarak doğru bir idare ile vatandaşı enerji fiyatlarının etkisinden kurtarmak istediğini söyleyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Taçoy, hem hane halkını hem de üretimi düşünerek adım attıklarını kaydetti. Hasan Taçoy, şöyle devam etti:

“Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji yatırımları devam ederken, üretilenden az bir tüketim talebi var. Şu andaki fiyatı artırmadan, tüketiciye bir artış getirmeme niyetim var. Döviz, akaryakıt ve maaş artışlarına rağmen.”