Alınan bilgi ışığında 12.6.20 tarihinde Gazimağusa’ da bir ikametgâhta yapılan aramada, balkon kısmında bir saksı içerisinde ekili vaziyette 67 cm boyunda 1 kök Hint keneviri bitkisi bulunarak emare olarak alındıktan sonra ikametgahta bulunan M.A.K.F, H.M.E.M, M.A.A.G ve T.A.A.M tutuklandı.
Zanlılar bugün 13.6.20 tarihinde Hint keneviri bitkisi ziraatı ve tasarrufu suçundan Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında tahkikat maksadıyla üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Hasan Selvili alınan bir bilgi ışığında 12.6.20 tarihinde, saat 14.00 raddelerinde Gazimağusa’ da Kaliland bölgesindeki bir ikametgâhta zanlıların huzurunda arama emri gereği arama yapıldığını söyledi.

Bitkinin görünmemesi için balkon çevresine havlu asıldı.
Yapılan aramada mutfak odası balkonunda bir saksı içerisine toprağa ekilmiş vaziyette, 67 cm boyunda Hint keneviri olduğuna inanılan bir kök bitki bulunarak emare alındığını belirten Selvili, bitkinin sulanmasında kullanıldığına inanılan bir adet bir buçuk litrelik pet su şişesi ve bitkinin dıştan görünmesini engellemek maksadıyla balkon demirlerine asılmış 2 adet plaj havlusunun da emare alınarak huzurda bulunan 4 zanlının tutuklandığını söyledi. 

Zanlılara 3’ er gün tutukluluk talebi.
Meselenin yeni olduğuna, bitkinin devlet kimya laboratuvarına, şişenin de parmak izi incelemesine gönderileceğine değinen Selvili, zanlı 1 ve 2 den alınan cep telefonlarında Hint keneviri bitkisi görüntülerinin bulunduğuna dikkat çekti ve diğer zanlıların da bağlantı durumlarının araştırılacak olması nedeniyle zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Zanlı 2 suçunu itiraf etti
Yargıcın avukatları bulunmayan zanlılara bir şey söylemek ister misiniz sorusuna karşılık zanlı 2 verdiği cevapta “ bitki benimdir, diğer arkadaşlar suçsuzdur “ dedi.   
Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Hazan Aksun, tahkikatın selameti açısından zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)