9.12.20 tarihinde saat 07.30 raddelerinde Gazimağusa'da, yaya geçidinde yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan D.G’ye kullanımındaki TJC 190 plakalı otobüsünün sol ün kısmıyla çarpmak suretiyle kazanın meydana gelmesine neden olan öğrenci otobüsü sürücüsü F.Ö derdest emri gereği aynı gün tutuklanmış ve 10.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 11.12.20 tarihinde dikkatsiz sürüş, tehlikeli sürüş, 50 km’yi aşkın süratli araç kullanma ve yaya geçidindeki yayaya geçit hakkı vermemek suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün ek tutukluluk emri verildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Salih Demirci olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu.  PM Demirci şahadetinde zanlının 9.12.20 tarihinde saat 07.30 raddelerinde Gazimağusa’da Polat Paşa caddesi üzerinde, Namık Kemal caddesi önlerindeki yaya geçidinde 50 kilometreyi aşkın bir süratle yolu karşıdan karşıya geçmekte olan D.G isimli yayaya kullanımındaki TJC 190 plakalı otobüsün ön sol kısmı ile vurmak suretiyle bir kazaya sebebiyet verdiğini söyledi.
Kaza sonrası yaralının ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldığını, kafatasında kırık oluşması ve beyin kanaması geçirmesi nedeniyle Nöroloji servisinde müşahede altına alındığına dikkat çeken tanık polis, yaralının bilincinin halen kapalı olduğunu ve hayati tehlikesinin devam etmekte olduğunu söyledi.
Ayni gün derdest emri gereği zanlının tutuklandığını, tam olarak itiraf niteliğinde olmayan gönüllü bir ifade verdiğini, ifadesinin teyit ve tekzibinin yapıldığına dikkat çeken PM Demirci, kaza esnasında yaralının yanında bulunan ancak herhangi bir yara almayan küçük yaşta bir çocuğun görgü tanığı olarak tespit edildiğini belirtti.
Görgü tanığı çocuğun yaşının küçük olması, kaza sonucu yaşamış olduğu travma nedeniyle ifade verecek durumda olmadığı yönünde mahkemeye bilgi veren tanık polis, bölgedeki kamera görüntülerinin de incelenmekte olduğuna değindikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılması talebinde bulundu.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, “ciddi ve ne yazık her geçen gün bu gibi suçların artış göstermekte olduğunu üzülerek görmekteyiz ve polisin tahkikatını yapabilmek maksadıyla süreye ihtiyacı olacaktır” diyerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)