12.12.20 tarihinde bir üniversitenin 33 numaralı yurt odasında aralarında çıkan tartışma sonucu B.J.A isimli şahsı el ve ayakları ile vurmak suretiyle ciddi şekilde darp eden Nijerya uyruklu zanlı 1 A. G. Y. ve M. H.A. şikâyet üzerine ayni gün tutuklanmışlar ve 13.11.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti. 
Zanlılar bugün 16.11.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde ciddi darp ve izinsiz ikamet suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya değin 1 ay’ı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildiler.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Gökhan Yıldırım olgularla ilgili anımsatmada bulundu. PM Yıldırım şahadetinde, zanlıların H.A.A isimli bir başka şahsın da karıştığı tartışma esnasında el ve ayakları ile vurmak suretiyle müştekiyi kaşından ciddi şekilde darp ettiklerini ve müştekinin kaşında kesik oluşmasına neden olduklarını söyledi. Bu olay esnasında H.A.A isimli şahsın müştekinin burun kemiğinin kırılmasına neden olmasından dolayı aleyhine vahim zarar ve ciddi darp dosyası tanzim edildiğini belirten PM Yıldırım, zanlıların ayni akşam tutuklandıklarını ve 13.12.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildiğini söyledi.
Sürdürülen tahkikatta zanlı 1‘in 30.9.20 tarihinden, zanlı 2‘nin de 9.4.20 tarihinden itibaren KKTC de ikamet izinsiz ettiklerinin belirlendiğine dikkat çeken PM Yıldırım, Nijerya uyruklu her iki zanlıya Ciddi darp ve ikamet izinsiz suçlamasıyla yazılı dava tebliğ edildiğini söyledi.
Zanlıların ikamet izinsiz suçlamasını kabul ederken ciddi darp suçlamasını kabul etmediklerine değinen PM Yıldırım, zanlıların davaları görüşülünceye değin merkezi cezaevine gönderilmelerini talep etti.
Bir soru üzerine açıklamada bulunan tanık polis, zanlıların bir üniversitede öğrenci olarak beyanda bulunmalarına rağmen yapılan araştırmada bahse konu üniversitede zanlıların herhangi bir kayıtlarının bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.
Huzurlarındaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 1 ay’ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmeleri yönünde emir verdi. (MHA)