GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN DUYURULMUŞTUR

  1. Değiştirilmiş şekli ile 59/2000 sayılı Askerlik Yasası kapsamında, 2022 yılı 45’inci dönem 5’inci devre Yedek Subay (Asteğmen ve Çavuş) aday adaylığına aşağıda belirtilen belgeler ile      16 Eylül 2022 tarihine kadar müracaat edenlerin son yoklamaları 20 Eylül 2022 tarihinde          08.30-12.30 saatleri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) yapılacaktır.
  1. KKTC kimlik kartı,
  2. T.C. kimlik kartı (çift uyruklular için),
  3. Varsa, yurttaşlık belgesi (çift uyruklular için),

ç.  Polis Genel Müdürlüğünden son iki ay içerisinde alınmış karakter belgesi,

d.  Mezun olduğu okulun diploması veya geçici mezuniyet belgesinin KKTC Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı bir adet sureti,

e.  Sürüş ehliyeti olanların sürüş ehliyeti,

f.  İkametgah belgesi,

g.  Sağlık problemi olanların, sağlık raporu.

  1. Yedek Subay (Asteğmen ve Çavuş) aday adayları yoklama tarihinde  müracaata belgelerinin asıllarını beraberinde bulunduracaktır.
  2. Son yoklamaya katılacak olan yükümlülerin Covid-19 pandemi tedbirlerine uygun hareket etmeleri, kapalı ortamlarda maske takmaları, sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri ayrıca kendilerine verilen randevu zamanına uyması önem arz etmektedir.
  3. Radyo, televizyon ve basın yolu ile yapılan bu duyurular, Askerlik Yasası’nın 25’inci maddesi gereğince yükümlülere yazılı tebligat yapılmış gibi kabul edilecek ve duyurulara rağmen Askerlik Yasasında belirtilen meşru bir mazereti olmaksızın duyuru yapılan tarih ve yerde hazır bulunmayanlar, yoklama kaçağı suçunu işleyecekleri için haklarında yasal işlem yapılacaktır.
  4. Yükümlüler bu duyuru metnine ve konuyla ilgili daha fazla bilgiye www.mucahit.gov.ct.tr. internet adresinin ana sayfasından ulaşabileceklerdir.

          Önemle duyurulur.

ASAL VE SEFERBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Telefon Numaraları: 2271275, 2272007 ve 2271947

Belgegeçer No.      : 228 6663

E-Mail                    : [email protected]