Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, katıldığı bir tv programında bölgede artış gösteren vakalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar Yenierenköy’de toplamda 12 kişinin koronavirüse yakalandığını tespit ettiklerini ifade eden Yeşilırmak, bulaşın önüne geçebilmek adına halkın yoğun katılım gösterdiği kahvehane, kuaför, berber vb. yerleri kapattıklarını aktardı. pazartesi pazarının kurulduğu bugün bulaşın artmaması için pazarı dahi açmadıklarını aktaran yeşilırmak, temaslı takibi için yarın bölgede geniş bir tarama testi yapılacağını söyledi.

Yeşilırmak, “Biz belediye olarak insanların yoğunluklu olarak bulunabileceği berber, kuaför, kahvehaneleri geçici süreliğine kapattık. bunun ne kadar önemli olduğunu sonraki çıkan vakalarda gördük. bazı vatandaşlarımızın bu tarz iş yerlerine gittiğini tespit ettik. biz tedbirlerimizi aldık. yarın gerekli testleri yapıp bulaşın önünü kesmeliyiz. ancak burada en büyük görev vatandaşlarımıza düşüyor. kendilerini evlerinde izole etmeleri önemli” dedi.

Ev bulaşının önüne geçmekte sıkıntılar yaşadıklarını da aktaran yeşilırmak, bu konuda sağlık bakanlığı ve polis teşkilatı’na da görevler düştüğünü söyledi. ev ziyaretlerinin olmaması yönünde uyarılarda bulunan yeşilırmak, “Çekirdek ailemizdeki bireyleri ziyaret etmemiz gereken zamanlarda da maske ve mesafe kurallarını uyalım, açık alanlarda temas etmeden görüşelim” dedi.

Diğer yandan bölgede panik olduğunun da altını çizen yeşilırmak, vatandaşın kapanma çağrılarına yönelik, şu an için bölgenin kapatılmasına gerek görmediğini ancak yarın yapılacak testlerde 12-15 dolaylarında koronavirüs vakalarına ulaşılırsa bölgenin yeniden kapanması yönünde bir taleplerinin olabileceğini söyledi.

Yeşilırmak, “ esas sıkıntı şu anda evlerde. bazı vatandaşlarımızda ‘bize bir şey olmaz’ rahatlığı var ama bulaş söz konusu olduğunda halkın genel tanısı bölgenin kapatılması yönünde. bu panik halinin sürekli devam etmesi halinde ya da komşu ziyaretleri vb. ziyaretler yapılmasa bu bulaş olmayacak. vatandaşlarımız dikkat ederse bu salgın rutin bir şeklide devam edere ve fazla yara almadan bu süreci götürebiliriz” dedi.