18.8.22 tarihinde Gazimağusa’da, işyeri önündeki yol içerisinde bulduğu kredi kartıyla 212 T.L ’değerinde temassız alışveriş yapan M. K., kamera kayıtlarından tespit edilerek 22.08.22 tarihinde tutuklanmış ve 23.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “bularak sirkat” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek üzere bayan polis memuru Ayşegül Kaya’yı tanık kürsüsüne çağırdı. tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 18.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da çalışmakta olduğu marketin önünde yerde bulduğu ve G.T isimli şahsa ait kredi kartı ile 2 ayrı iş yerinden toplan 212 T.L değerinde temassız alışveriş yapan zanlının, şikâyet üzerine incelenen kamera görüntülerinden 22.08.22 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının ikametgahında başka şahıslara ait kredi kartları, telefon ve tablet bulundu.

Ayni gün zanlının kalmakta olduğu ikametgahında yapılan aramada 3 adet cüzdan ve bu cüzdanlar içerisinde farklı kişilere ait 3 adet kredi kartı, bir adet tablet ve bir adet de cep telefonu bulunduğuna dikkat çeken tanık polis, mesele ile ilgili soruşturmanın sürmekte olduğunu, zanlının tasarrufunda bulunan kredi kartları ile ilgili ilgili bankalara yazı yazıldığını ve henüz bir rapor gelmediğini ve bazı işyerlerinden ifade temin edileceğine değindikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlının tutukluluk süresinin 5 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, polisin tahkikatını devam ettirebilmek maksadıyla süreye ihtiyacı olduğu aşikardır diyerek zanlının 5 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)