Girne’de önceki gün karısını bir başka erkekle mesajlaştığı gerekçisiyle darp eden zanlı N. G. önceki gün tutuklanarak dün de mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması ve KKTC vatandaşı bir kişinin 5 bin TL değerinde kefalet sendi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mert Gültuna olayla ilgili bulguları aktardı.

KADIN ŞİKAYETİ GERİ ÇEKTİ

Gültuna zanlı N. G.’nin 4 Ocak 2020’de Karaoğlanoğlu'nda birlikte ikamet ettiği eşini bir erkekle mesajlaştığı gerekçesiyle ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. Zanlının kıskançlık yüzünden çıkan kavga nedeniyle eşini kolundan tutup yatak odasına götürdüğünü belirten polis memuru Gültuna, orada da iki eliyle boğazını sıkıp, sırtına da yumruk vurduğunu anlattı. Gültuna, polisin zanlıyı aynı gün mahkeme emri gereği tutukladığını ancak ilk etapta şikâyetçi olan eşinin yeniden polise gelerek şikâyetini geri çekip, yeni bir ifade verdiğini kaydetti. Polis memuru Gültuna, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi ve zanlı N. G.’nin TC vatandaşı olup ülkede çalışma izni ile bulunduğunu belirtti. Gültuna, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı N. G. pişman olduğunu eşinin başka bir erkekle mesajlaşmasını içine sindiremediğini ve bu nedenle öfkelenip bu suçu işlediğini belirtti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir en yakın polis karakoluna giderek ispati vücutta bulunmasına ve KKTC vatandaşı bir kişinin 5 bin TL değerinde kefalet sendi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.