23.10.20 tarihinde 00.20 ile 04.15 saatleri arasında Gazimağusa’da yeni İzmir bölgesinde birlikte kaldığı ev arkadaşı M.A’nın yatak odasının kapısını evde olmadığı bir esnada kırmak suretiyle içeri giren ve şilte altında muhafaza edilen toplam 2400 TL nakit para, 1 adet 24 ayar altın bileklik ve Nike marka bir çift spor ayakkabı çalan E. T. (E-28) Girne’de tespit edilerek tutuklanmış ve aynı gün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 26.10.20 tarihinde geceleyin ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlamasıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 8 gün ek tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım, olgularla ilgili verdiği bilgide, 23.10.20 tarihinde 00.20-04.15 saatleri arasında birlikte ikamet ettiği arkadaşı M.A’ın yatak odası kapısını kasten ve kanunsuz olarak kırmak suretiyle içeriye giriş sağladığını söyledi. İçeriye girdikten sonra müştekinin kaldığı yatağın şiltesi altında muhafaza edilen 1400 TL nakit para, 1 adet 24 ayar altın erkek bilekliği, komodin çekmecesi içerisinde plastik kap içerisinde muhafaza edilen 1000 TL tutarında madeni bozuk para ve Nike marka bir çift erkek spor ayakkabıyı sirkat ettikten sonra ayrıldığına değinen PM Yıldırım, olayın sabah saat 05.00 raddelerinde polise intikal ettiğini söyledi.

Olay mahallinde yapılan araştırmada konu ikametgâha dıştan herhangi bir müdahalede bulunulmadığı ve giriş sağlanmadığının tespit edildiğine vurgu yapan PM Yıldırım, şüphelerin zanlı üzerinde yoğunlaşması nedeniyle tahkikatın o yönde değiştiğini ve çevresindekilerden yapılan soruşturmada Girne’de olabileceği yönünde bilgi alınması üzerine Girne polisinin olaydan haberdar edildiğini belirtti.
 

Zanlı Kaçma hazırlığı yaparken Girne’de tespit edilerek yakalandı.


Aynı gün zanlının beraberinde 2 bavul ile kaçma hazırlığı içerisinde olduğu bir esnada tespit edilerek sorgulandığını, ithamları kesinlikle kabul etmediğini ve tutarsız beyanlarda bulunması üzerine tutuklandığına değinen Yıldırım, aynı gün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini belirtti.


Kamera görüntülerinden zanlının iş yerlerinden madeni paraları bütünlemeye çalıştığı tespit edildi.


Tutukluluk süresi içerisinde zanlının bavulunda yapılan aramada bir çift Nike marka spor ayakkabının bulunarak emare alındığını, evden ayrıldıktan sonra takip ettiği güzergâh üzerindeki kamera görüntülerinden zanlının uğradığı işyerlerinde yapılan soruşturmada zanlının tasarrufundaki metal paraları bütünlemeye çalıştığı yönünde bilgiler elde edildiğine dikkat çeken Yıldırım bir başka iş yerinde zanlının yemiş olduğu yemeğe karşılık 30 TL ücretin tümünü metal para ile ödediğinin belirlendiğini söyledi.

Tahkikat süresinde 4 ifade alındığını, olay yerinden alınan parmak izinin incelenmeye gönderildiğini, Girne ve Gazimağusa’daki kuyumculardan araştırmaların devam ettiğini, zanlının vermiş olduğu beyanların teyit ve tekzibinin halen tamamlanamadığına dikkat çeken PM Yıldırım, bugün itibarıyla kameralardaki görüntülerin zanlıya izlettirilmesine rağmen konu paraların ve ayakkabının kendisine ait olabileceği yönünde beyanda bulunması ve ithamları kabul etmemesi nedeniyle tahkikatın ağır seyrettiğine vurgu yaptıktan sonra tahkikatın selameti açısından zanlının tutukluluğunun 8 gün daha uzatılmasını talep etti.
Huzurundaki olguları değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)