Bayram boyunca peş peşe yaşanan trafik kazaları, bayramın tadını kaçırdı. Bayram ziyareti için dün Haspolat’a giden Türkmenistan uyruklu Farhadova ailesi yolda kaza yaptı.  Dikmen-Taşkent Anayolu üzerinde dün saat 19.30 sıralarında yaşanan trafik kazası sonucu 12 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Selbi Farhadova ağır yaralandı. Selbi Farhadova’nın durumu ciddiyetini koruyor. 34 yaşındaki Hadycha Rahmatullayeva sürdüğü HB 153 plakalı salon araç ile Taşkent istikametine doğru dikkatsizce gidiyordu. Rahmatullayeva, sola meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten gelen 48 yaşındaki Kenan Şah’ın sürdüğü JM 798 plakalı araç ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası anayol içerisinde adeta can Pazar yaşandı. Yaralılar bölgeye giden 112 acil servis araçları ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdüldü.

Selbi Farhadova yaşam savaşı veriyor

Kaza sonucu HB 153 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 12 yaşındaki Selbi Farhadova Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Selbi Farhadova’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.  Öte yandan  HB 153 plakalı araç sürücüsü Hadycha Rahmatullayeva ile aynı araçta yolcu olarak bulunan 10 yaşındaki Leyla Farhadova ve JM 798 plakalı araç sürücüsü Kenan Şah ile aynı araçta yolcu olarak bulunan 47 yaşındaki Cihan Şah ile 23 yaşındaki Vildan Şah yapılan tedavilerini müteakip acil serviste müşahede altında alındı.

Haspolat’a bayram ziyaretine gidiyorlardı

Öğrenilen bilgiye göre Türkmenistan uyruklu Farhadova ailesi Haspolat’ta bulunan aile yakınlarına bayram ziyareti için gidiyordu. HB 153 plakalı aracın içi Farhadova ailesinin bayram ziyareti için hazırladığı pasta ile sıvandı.