(16-06-2022...MHA)  Yeni Boğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren bir otelin gazinosunda, 16.06.22 tarihinde tasarrufunda bulundurduğu 9 adet 50’lik sahte Amerikan dolarını işletmeye verip tedavüle süren ve karşılığında muadili olan kumar fişini almak suretiyle sahtekarlıkla mal temin eden İran uyruklu M.K (E-34) şikâyet üzerine ayni gün derdest emri gereği tutuklandı.

Zanlı bugün 16.06.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “sahte banknot tasarrufu ve sahtekarlıkla mal temin etme” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Mehmet Keleş, 16.06.22 tarihinde saat 03.00 raddelerinde Yeni Boğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren bir otelin gazinosunda, tasarrufunda bulundurduğu 9 adet 50’lik banknotlardan oluşan toplam 450 sahte Amerikan dolarını işletme veznesine verip tedavüle sürdükten sonra muadili olan kumar fişini almak suretiyle sahtekârlıkla mal temin eden İskele sakini İran uyruklu zanlının  şikayet üzerine ayni gün derdest emri gereği tutuklandığını söyledi.

Tahkikatın yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler yanında gazinonun güvenlik kameralarının incelenmesi yanında emare alınan sahte Amerikan dolarlarının inceleneceğine dikkat çeken tanık polis, tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine bir gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.  (MHA)