(04-11-2022…MHA)

   Gazimağusa’da 13 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan  maddeyle yakalanan M.L.D. ek tutukluluk talebiyle, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı.

   Tahkikatı yürüten PGM’ye bağlı NKÖM görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı M.L.D. aleyhine mahkemeden 4 gün ek tutukluluk emri temin etti.

   Mahkemeye meseleyle ilgili olguları yemin altında verdiği şehadetinde aktaran Hüseyin Özdesoy, aldığı bir bilgi doğrultusunda 2 Kasım 2022 tarihinde Gazimağusa’da tespit ettiği zanlının tasarrufunda, toplam 13 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bulup emare zapt etti.

   Hüseyin Özdesoy, zanlının evinde de arama yaptığını belirterek, uyuşturucu madde satışından elde edinildiğine inanılan 2 bin 180 TL, bin dolar ve 100 Euro parayı bulup emare zapt ettiğini mahkemeye aktardı.

   Özdesoy, uyuşturucu olduğuna inandığı maddeleri analiz için Devlet Kimya Labaratuvarı’na gönderdiğini ve henüz bir sonuç temin edemediğini belirtti.

   Tanık polis, mahkemeden tahkikatını tamamlayabilmek için zanlı aleyhine ek tutukluluk emri istedi.

   Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, talebi uygun buldu ve tahkikatın salimen neticelendirilebilmesi için zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)