(21-11-2022...MHA)

   Narkotik polisinin, Yeniboğaziçi’nde 17 Kasım’da düzenlediği Makas Operasyonun’nda yakaladığı E.G. aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

   Tasarrufunda toplam 440 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirilen E.G., ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı ve aleyhine 8 gün tutukluluk emri temin edildi.

   Bugünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Fırat Kızıltunçlar, meseleyle ilgili olguları aktarması için meselenin tahkikatını yürüten  Erkan Çelik’i yeminli şahadete çağırdı.

   Erkan Çelik yemin altında vermiş olduğu şehadetinde, ekip arkadaşlarıyla, 17 Kasım 2022’de Yeniboğaziçi’nde düzenledikleri operasyonun olgularını anımsattı ve zanlıyı ikametgahında tespit edip tutukladığını söyledi.

    Çelik, zanlının kaldığı evde yaptıkları aramada 430 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sarma sigara, üzerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve öğütücü ile toplam 10 adet MDMA türü uyuşturucu içerdiğine inanılan hapı bulunarak emare aldığını hatırlattı.       

Emareleri incelenmesi için gönderdiği Devlet Kimya Labaratuvarı ve Parmak İzi Şubesi’nden henüz bir sonuç gelmediğini ifade eden tanık polis, tahkikatını salimen tamamlayabilmek için süreye ihtiyacı olduğunu belirtti ve mahkemeden tahkikatını salim bir şekilde tamamlayabilmek için ek süre talep etti.

  Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, tanık polisin yemin altında verdiği şehadeti ve talebi değerlendirerek talebi uygun buldu ve konu suçların ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının 8 gün daha  poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)