(02-12-2022…MHA)

   Gazimağusa’da köpeğinin boyuna ip bağlayan M.K.’nin tartışma sonucu burun kemiğini kıran N.K.Ö. tutuklandı.

   Suçlarını kabul eden ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler huzuruna çıkartılan N.K.Ö., vahim zarar ve ciddi darp suçundan ileride yargılanmak üzere KKTC vatandaşı bir kefilin imza ettiği kefalet serbest karşılığında serbest kaldı.

   Mahkemede meseleyle ilgili olguları Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin sorumlusu Löğmen Yücetürk aktardı ve zanlının, 2 Aralık 2022’de Gazimağusa’da Naz İç Giyim isimli işyeri önünde M.K. ile tasarrufundaki köpeğin boynuna ip bağladığı gerekçesiyle tartıştığını ve birbirlerinin vücutlarının çeşitli yerlerinde vurarak bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

   Yapılan soruşturmada, M.K.’nin hastanedeki kontrolünde burun kemiğinin kırıldığının saptandığını anlatan tanık polis, mahkemeden sosyal yardım maaşıyla geçinen KKTC vatandaşı işsiz zanlıyı uygun bir teminata bağlamasını istedi.

  Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC dışına çıkmaktan men edilmesine ve KKTC vatandaşı bir kefilin lehine 75 bin TL değerinde kefalet senedi imza etmesine emir verdi. (MHA)