Aleyhindeki bir şikayet ile ilgili 16.6.20 tarihinde Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne getirilen M.S isimli şahıs, aleyhindeki suç ile ilgili kendisini uyaran polise itale-i lisanda bulunduktan sonra kendisini tutuklamak isteyen polis çavuşuna mukavemet gösterip kol saatinin kırılmasına neden oldu.

Zanlı yargılanıncaya değin teminata bağlandı 
Zanlı bugün 17.6.20 tarihinde polis memurunu darp ve görevden men etme, kasti hasar, itale-i lisan uygunsuz tavrı hareket, rahatsızlık ve sarhoşluk suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

“Beni ne diye burada oyalıyorsunuz lan”
Bugünkü tutukluluk duruşmasında İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar meselenin tahkikatını yürüten polis memuru mahir Türe’ yi tanık olarak çağırdı. Polis memuru Türe yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi aktardı. 16.6.20 tarihinde zanlının aleyhindeki bir şikâyet ile ilgili müştekilerle birlikte polis müdürlüğüne getirildiğini, işlemiş olduğu suçlarla ilgili kendisini uyarmak isteyen polis memuruna  “beni ne diye burada oyalıyorsunuz lan”diyerek itale-i lisanda bulunduğunu, suçüstü hali kendisini tutuklamak isteyen polis çavuşuna mukavemet gösterip elleriyle polis çavuşunun göğsüne vurduğunu belirten Türe, bu mukavemet esnasında çavuşun kolundaki saatin kırıldığını söyledi. Olay esnasında zanlının yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık ve uygunsuz tavrı hareket suçlarını da işlediğine dikkat çeken Türe, makul güç kullanılarak tutuklanan zanlının hücreye yerleştirildiğini söyledi.

“Durumum yok. Alkollüydüm bir hata yaptım”
Zanlıya işlemiş olduğu suçlar ile ilgili olarak yazılı dava tebliğ edildiğini söyleyen Türe zanlının davasına kendi el yazısıyla “ durumum yok, alkollüydüm, bir hata yaptım “ diye cevap yazdığını belirtti. Zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini, polis müdürlüğünde kamera görüntülerinin de mevcut olduğuna değinen Türe, öğrenci statüsü ile KKTC’ de bulunan zanlının aleyhinde İskele kaza mahkemesinde “ sahte banknot tasarrufu ve Gazimağusa kaza mahkemesinde kavga ve rahatsızlık suçlarından askıda davası olduğunu belirttikten sonra tahkikatın tamamlanması nedeniyle teminata bağlanmasını talep etti.

Makul güç dışında başka bir güç kullanılmamıştır
Zanlıyı temsilen mahkemede hazır olan avukat Mustafa Kocatürk yaptığı kısa konuşmasında, “ kayıtlara geçmesi bakımından, polis ve zanlıdan gerekli teyidi yaptım. Zanlıya makul güç dışında herhangi bir güç kullanılmamıştır. Alkollü iken bir hata yapmıştır. Pişmanlık duygusu içerisindedir “ dedi.
Huzurundaki şahadeti ve tarafların beyanlarını değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 5000 TL nakdi teminat yatırması, haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. Ayrıca zanlının şartları yerine getirmemesi halinde 2 ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evine gönderilmesini emretti. (MHA)