(25-08-2022...MHA)

24.08.22 tarihinde saat 13:30 raddelerinde Gazimağusa Çanakkale bölgesinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, tasarruflarında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 15 gr ağırlığında madde bulunduran O.Ö ve F.D tutuklandı.

Zanlılar bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında birer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Nurettin Enginer, alınan bir ihbar doğrultusunda 24.08.22 tarihinde saat 13:30 raddelerinde Çanakkale bölgesinde zanlı 1’in kullanımında ve yanında zanlı 2’nin de bulunduğu esnada seyahat ettikleri araç durdurularak, aramaya tabii tutulduğunu söyledi. Arama esnasında zanlı 2’nin tasarrufunda bulundurduğu poşete sarılı 15 gr ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi ağzına attığı sırada tespit edilerek her iki şahısın da tutuklandığını belirtti. Meselenin yeni olduğunu, emarelerın incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderileceğini ayrıca alınması gereken ifadeler de olduğuna değinen tanık polis, tahkikatını devam ettirebilmek maksadi ile zanlılar aleyhine birer gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şehadeti ve talebi değerlendiren yargıç, her iki zanlının birer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)