(28-10-2022…MHA)

Soruşturmasını çok yönlü sürdüren bölge polisi, bugün, 2’si yabancı 6 kişi aleyhine mahkemeden, tahkikat maksatlı ek tutukluluk emri temine etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzurunda gerçekleşen tutukluluk duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Beyarmudu Polis Karakolu’nda görev yapan Müfettiş Muavini Halil Seven, yemin altında verdiği şehadetinde meseleyle ilgili olguları aktardı.

Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlıların Ekim 2022 yılı içerisinde Beyarmudu’nda meydana gelen insan kaçakçılığı suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Seven, 18 Ekim’de Lefkoşa’da beraberlerinde 2 çocukla birlikte 2 yetişkinin tutuklanmasından sonra aldığı bilgi doğrultusunda soruşturmasını başlattığını anlattı.

Seven yaptığı araştırma sonucu, Lefkoşa’da yakalanan kişileri, B. A.’nın, A.G.’nin yardımıyla , A.E. ve M.T.’nin yönlendirmesiyle para karşılığında, Beyarmudu’ndan Güney Kıbrıs’ta Lefkoşa’ya götürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.

Zanlı A.G. ve B.A.’nın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini anlatan Seven, çok yönlü yürüttüğü tahkikatını henüz tamamlanmadığını mahkemeye aktardı.

Seven, meseleyle ilgili 4 kişiyi daha aradığını, 21 ifade,  2 DVR cihazı ile 7 noktadan kamera kaydı görüntüsü temin ettiği anlattı ve mahkemeden  tahkikatını tamamlayabilmek için süre talep etti.

   Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler tanık Müfettiş Muavini Seven’in yemin altında verdiği şehadeti ve talebini değerlendirerek, tahkikatın selameti için zanlıların 5’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. (MHA)