(11-11-2022…MHA)

Gazimağusa polisi, şikayet üzerine yürütülen titiz soruşturma sonucu, Teslim Ofis’ten sahtekarlıkla taahhütlü telefon alıp satan M.C. Ve A.T.U.’yi tutukladı.

Zanlılar bugün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve aleyhlerine 7’şer gün tutukluluk emri temin etti.

Meseleyi soruşturan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli  bayan polis memuru Meltem Uçar, mahkemenin  Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler huzuruna görüşülen tutukluluk duruşmasında yemin altında şahadet verdi. 

 Suçla ilgili bir kişiyi ve kayıp olan telefonları aradığını anlatan polis, zanlıların, 2021 yılı Temmuz ayı içerisinde meydana gelen evrak sahteleme, tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini suçlarından methaldar olduklarını anlattı.

 Meltem Uçar  zanlıların ve aranmakta olan bir şahsın, M.C.’nin annesi R.C.’den habersiz, adı edilenin KKTC kimlik kartını ve ikametgah belgesini kullanarak, Telsim Ofisi’nde kampanya telefon alabilmek için gerekli forumları R.C. adına doldurup, imzalamak suretiyle sahtelediklerini ve  tedavüle sürüp  5 adet taahhütlü cep telefonlarını sahtekarlıkla temin edip,  henüz tespit edemediği  şahıslara satarak, sahtekarlıkla para temin ettiklerini anlattı.

Uçar, şikayet üzerine yaptığı araştırma sonucu zanlıları tutukladığını ve henüz teni başlattığı tahkikatını salimen tamamlayabilmek  için mahkemeden süre talep etti.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler tanık polisin huzurundaki şehadetini ve talebini değerlendirerek, tahkikatın selameti için zanlıların 7’şer gün tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)