(13.09.2022…MHA)

  Gazimağusa’da ev açma, sirkat, sahtekarlıkla para temini, mülke tecavüz ve KKTC ‘de izinsiz ikamet suçlarından tutuklanan Y.M.M.M.H.(E-22) ve A.A.A.(E-34) bugün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve aleyhlerine tahkikat maksatlı 8’er gün ek tutukluluk emri temin edildi.

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada, meselenin tahkikat memuru Gökhan Kol, meseleyle ilgili gelişmeleri mahkemeye aktardı.

   Gökhan Kol,  suçlarla ilgili tutuklanan zanlı Y.M.M.M.H.’nin suçunu itiraf ederken, A.A.A.’nın “Sarhoştum, hatırlamıyorum” dediğini belirtti.

   Kol ayrıca, Y.M.M.M.H.’nin 11 Kasım 2021’den, A.A.A.’nın ise 30 Eylül 2019’dan beridir KKTC’de izinsiz ikamet ettiğini tespit ettiğini açıkladı.

   Tutukladığı zanlıların, Gazimağusa’da 9 Eylül 2022’de 0:01-03:00 saatleri arasında, Şefkat Hepşen Sokak üzerinde bulunan H.K.’ye ait ikametgaha mutfak kapısından girip, içerisinden üç farklı şahsa ait toplam 5 bin 700 TL nakit para, bir adet bayan çantası, para cüzdanı ve muhtelif banka/kredi kartları ile iki tane çeyrek, bir tane de yarım cumhuriyet altını, yine Gazimağu’da Ayluga Mahallesi Bayraktar Yolu Sokak üzerinde bulunan T.A.’e ait ikametgah içerisinden 7 bin 300 TL nakit para, 3 adet gümüş yüzük, 1 adet istasyon küpe ve eklem yüzüğü, 3-4 Eylül tarihleri arasında da Sinan Sokak’taki Ö.A.’ya ait araç içerisinden, içerisinde kimlik ve kredi kartları bulunan cüzdanı sirkat ettiklerini hatırlattı.

   Polis, ayrıca, çaldıkları kredi kartıyla alışveriş yaparak 4 bin 865 TL’lik harcama yapan  zanlıların Gazimağusa’da bir işyerine gümüş yüzükleri satarak sahtekarlıkla 138 TL temin ettiğini anlattı.

   Polis, söyledikleri ışığında mahkemeden tahkikat maksatlı ek tutukluluk süresi istedi.

  Kıdemli yargıç tahkikatın selameti için zanlıların 8’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)