(01-11-2022…MHA)

   Gazimağusa’da Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin, Gazimağusa’da düzenlediği  Çıkmaz Sokak Operasyonuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

   Polis ekipleri, uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan  tutukladığı 1’i yabancı 3 kişiyi bugün yeniden mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine tahkikat maksatlı 8’er gün tutukluluk emri temin etti.

   Polis, ciddi suçla ilgili bir kişiyi daha aradığını belirtti. Mahkemede meselenin olgularını, NKÖM görevli polis memuru Cüneyt Arkın yemin altında verdiği şehadetinde anlattı.

   Cüneyt Arkın, zanlıların Gazimağusa’da 28.10.2022 tarihinde, saat 15:20 sıralarında alınan bir bilgi ışığında suç üstü tespit edildiklerini söyledi.

   Arkın, operasyonun yapıldığı bölgede, zanlı N.Y.’nin, kullandığı ve içerisinde S.S.R.’nin yolcu olarak bulunduğu UD 311 plakalı aracından inerek, SL 998 plakalı aracın yanına gittiğini ve aracı kullanan O.A.B.’ye naylon poşet içerisinde birşeyler verdiği sırada tespit edilip alıkonulduğunu dile getirdi. 

   N.Y.’nin kullanımındaki araçta toplam 10 gram 50 mg ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile ön koltuklar arasındaki torpido gözünde uyuşturucuların paketlenmesine kullanılan koli bandı, bagajda ise uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 9 bin 650 TL, 50 Sterlin, 950 Dolar ve 18 bin 290 Euro nakit parayı bulup  emare zapt ettiğini kaydeden polis, zanlı O.A.B.’nin aracında koli bandıyla sarışı peçete içerisinde 15 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyeyi bulup emare zapt ettiğini anlattı.

   Tanık polis, 3 zanlıyı da tutukladığını belirttikten sonra, N.Y.’nin kalmakta olduğu kiralık apartman dairesinde de toplam 1 kilo 10 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 30 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas teraziye el koyduğunu belirtti.

   Gönüllü ifade veren zanlılar aleyhindeki soruşturmasını henüz tamamlanmadığını ifade eden polis, mahkemeden zanlılar aleyhine ek süre talep etti.

   Talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 8’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)