(22-04-2022…MHA)  Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme ekipleri tarafından 15.04.22 tarihinde bir ikametgahta yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü 4 gr 200 ml ağırlığında uyuşturucu madde bulunan C.E ve mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan G.K tutuklanmış ve 16.04.22 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında 3 gün, 19.04.22 tarihinde ise 3 gün olmak üzere toplam 6 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar bugün 22.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışları men edilerek teminata bağlandılar.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, mesele ile ilgili bilgi vermek maksadıyla polis memuru İbrahim Gökova’yı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi ışığında 15.04.22 tarihinde saat 16.30 raddelerinde, zanlı 1’in kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada, çalışma masası üzerinde satışa hazır paketler içerisinde 4 gr 200 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını ve zanlı 1’in tutuklandığını söyledi.

Sürdürülen soruşturmada zanlı 1’in bahse konu uyuşturucu maddeyi 14.04.21 tarihinde zanlı 2’den 1100 T.L karşılığı aldığı yönünde gönüllü bir ifade vermesi üzerine ayni gün zanlı 2’nin de tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

İşlemiş oldukları suçlarla ilgili kendilerine okunan yazılı dava tebliğine zanlı 1’in kabul, zanlı 2’nin ise ret yönünde cevap verdiğine değinen tanık, zanlı 1’in öğrenci, zanlı 2’nin KKTC vatandaşı olduğunu söyledikten sonra ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Umut İnan, yargılanmada hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek 5 biner T.L nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 100 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalamaları şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)