Narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğünce alınan bilgi ışığında 28.11.20 tarihinde Gazimağusa’da sakin Nijerya uyruklu E.O.A’nun ikametgahında yapılan aramada Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 15 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındı ve adı edilen şahıs suçüstü hali gereği tutuklandı.
Zanlı bugün 29.11.20 tarihinde kanunsuz Hint keneviri alma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar PM Cüneyt Arkın’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis şahadetinde alınan bilgi ışığında 28.11.20 tarihinde zanlının ikametgahında arama müzekkeresi ışığında arama yapıldığını söyledi. Arama esnasında satışa hazır vaziyette Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 15 gr ağırlığında madde ve satıştan elde edildiğine inanılan 225 dolar ve 180 Euro paranın emare alındığına dikkat çeken tanık polis, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti
Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, takma adı belli olan bir şahıstan uyuşturucu maddeyi aldığına dair itirafı olduğunu belirten tanık polis, meselenin yeni olduğu, alınan emarelerin analiz ve incelenmek üzere uzmana gönderileceğini, alınması gereken ifadeler yanında aranmakta olan bir şahsın da bulunduğunu söyleyerek zanlı aleyhine 3 gün süreyle poliste tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şehadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)