Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk ordusunun adadaki varlığı, bedenimizdeki can, damarlarımızdaki kandır. Ne Türk Milleti’nden, ne Türkiye’nin garantisinden, ne de KKTC’den asla vazgeçmeyiz” dedi.

Meclis Başkan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre Töre, Çorum’da Barış Pınarı Harekatı’na destek mitingine katıldı. Töre, etkinliğe beraber katıldığı AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Töre, konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Kıbrıs adası İpek Yolu üzerinde, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde, stratejik bir konuma sahiptir. Bu adadaki hakimiyet Ortadoğu bölgesinde ve enerji kaynaklarının kontrolünde stratejik bir üstünlüğü getirmektedir, bundan dolayı da asırlar boyunca Kıbrıs adası farklı milletlerin hamiyetli altına girmiştir. 1571’de atalarımız Osmanlı Devleti 80 bin şehit vererek Türk toprağı haline getirmiştir. 307 yıl adada ki Türk hakimiyeti devam ederken Osmanlı Devleti’nin bütünlüğüne yönelik Rus tehdidi karşısında İngilizlerin Osmanlı’ya yardım etme vaadi ile Kıbrıs adasının yönetimi geçici olarak İngilizlere verilmiştir. Osmanlı Türk askerlerinin adadan çekilmesiyle Kıbrıs’ta kalan Türkler bir gün yeniden Osmanlı’nın geri döneceğini beklemişlerdir. Kıbrıs Girit olamaz. Kıbrıs Türkleri, Osmanlı Devleti’nin dağılmasından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ten başlayarak yakın ilgiye mazhar olmuş, Türkiye’nin bir gün Kıbrıs’a geleceğine inanılarak milli ve manevi değerlerini korunmuş, ulusal kimlik yaşatılmıştır”

Rum ve Yunanlıların Kıbrıs’ın tamamını Helen adası yapmak için mücadele ettiklerini ve Kıbrıs’ın da bir gün Girit gibi olacağını söyleyip durduklarını kaydeden Töre, 12 adalardan sonra Kıbrıs’ı da 13. ada olarak Yunanistan’a bağlamak istediklerine dikkat çekti.