Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, ülkemiz seramik sanatının duayen sanatçılarından Tomrul Tomgüsehan’ın vefatının ardından taziye mesajı yayımlayarak Kıbrıs Türk sanat camiasına başsağlığı diledi.
Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, ilk eğitimli Kıbrıslı Türk seramik sanatçısı olan Tomrul Tomgüsehan, 1971 yılında, şimdiki adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu’ndan mezun oldu.
1999 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği’nin yedi kurucu üyesinden biri olan ve Dizayn 74’ün de iki kurucusundan biri olan Tomrul Tomgüsehan, ülkemizde seramik sanatının gelişmesi için özverili çalışmalarda bulunarak hayatı boyunca seramik sanatçıları ve bu sanata ilgi duyan kişilerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Kültür Dairesi taziye mesajında, Kıbrıs Türk Seramik sanatında iz bırakmış Değerli
Sanatçı Tomrul Tomgüsehan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenleri ile seramik sanatçıları ile tüm sanat camiasına başsağlığı diledi.